Clicky

 China waarschuwt VS over Taiwan

China waarschuwt VS over Taiwan
12-08-2020 10:39 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

PEKING - China heeft de Verenigde Staten gewaarschuwd over het beleid van Washington ten aanzien van Taiwan dat Peking als een Chinees eiland beschouwt en terug wil hebben. "Wie met vuur speelt, krijgt brandwonden", aldus een regeringswoordvoerder in Peking.

Hij beklemtoonde dat de Volksrepubliek niet accepteert dat Taiwan officiële betrekkingen met andere landen aanknoopt, onder wat voor voorwendsel dan ook. Peking is boos omdat de Amerikaanse minister van Gezondheid, Alex Azar, drie dagen op bezoek is geweest in Taiwan en er onder meer met de president en ministers heeft gesproken. Het bezoek van Azar stond in het teken van de bestrijding van het coronavirus. Taiwan zou daar erg goed in zijn en daarom ging Azar er naar toe. Hij is de hoogste Amerikaanse functionaris in bijna 40 jaar die Taiwan heeft bezocht.

Taiwan telt 23 miljoen inwoners en er zijn volgens de laatste gegevens geen ernstig zieke coronapatiënten. Er zijn 481 besmettingen vastgesteld en er zijn nu nog 23 dragers van het uit China afkomstige virus. Het eiland telde slechts zeven sterfgevallen als gevolg van de pandemie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats