Clicky

 
Transport Online - Varkens overleden na brand in vrachtwagen op A50 [+foto]

Varkens overleden na brand in vrachtwagen op A50

Varkens overleden na brand in vrachtwagen op A50 [+foto]
12-08-2020 09:24 | Ongevallen | auteur Redactie

HEELSUM - Op de A50 net voorbij de afrit van Renkum is brand ontstaan in een vrachtwagen met levende varkens. Bij de brand zijn een tiental varkens overleden. Er is veel vertraging ontstaan in de richting van Oss.

De brand werd iets na 07:00 uur gemeld, waarna zeker twee brandweervoertuigen uitrukten. De vrachtwagen had last van een vastgelopen rem, die de brand veroorzaakte. Een toevallig passerende zuigwagen heeft een eerste bluspoging gedaan, waarna de brandweer het overnam.

In de vrachtwagen zaten 195 varkens. Daarvan zijn er een paar overleden door de brand. Daarnaast, zo meldt de politie ter plekke, zijn er een tiental varkens afgemaakt door een dierenarts door de zware verwondingen die ze hadden opgelopen als gevolg hiervan.

De vrachtwagen kan niet meer verder rijden en de varkens worden op de snelweg overgeladen in een andere vrachtwagen. Voordat de weg weer vrijgegeven kan worden, moet het wegdek eerst worden gereinigd van de olie en andere stoffen die niet op de weg horen zoals de uitwerpselen van de dieren.

Dit incident zorgt voor veel vertraging op de snelweg A50 in de richting van Heteren/Oss. Om 08:20 uur stond er zeker 7 kilometer file met een vertraging van bijna 40 minuten. Het verkeer wordt aangeraden om te rijden via de A15, N325 en de A15.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden