Clicky

 
Transport Online - Vrees voor breuk in lekkend vrachtschip 'MV Wakashio' bij Mauritius [+foto's]

Vrees voor breuk in lekkend vrachtschip 'MV Wakashio' bij Mauritius

Vrees voor breuk in lekkend vrachtschip 'MV Wakashio' bij Mauritius [+foto's]
11-08-2020 20:19 | Buitenland | auteur ANP/DPA/RTR

PORT LOUIS - Het gat in de romp van het olie lekkende vrachtschip dat gestrand is bij het eiland Mauritius is verder uitgescheurd. Dat heeft de Japanse rederij van het schip dinsdag laten weten. Gevreesd wordt dat het vaartuig met nog 2000 ton olie aan boord in tweeën breekt en voor een ecologische ramp zorgt.

De onder Panamese vlag varende MV Wakashio strandde op 25 juli op een koraalrif bij Mauritius en begon vorige week olie te lekken. Zeker 1180 van de in totaal 4000 ton olie aan boord is inmiddels uit een brandstoftank in zee gestroomd, meldde de rederij.

Ongeveer 1000 olie is uit het vaartuig gepompt bij de bergingsactie die de autoriteiten zijn gestart. Frankrijk heeft enkele schepen en mankracht gestuurd om te helpen bij het opruimen. Volgens een hoge overheidsfunctionaris wordt de actie bemoeilijk door het onstuimige weer en hoge golven.

Schoonmakers en vrijwilligers zijn begonnen met het opruimen van de kust en zee. Volgens lokale activisten zijn meerdere zeedieren doodgegaan door de olie, waaronder alen, krabben, zeesterren en vogels.

Premier Pravind Jugnauth van Mauritius riep de noodtoestand uit vanwege de dreigende ecologische ramp op het bij toeristen geliefde eiland in de Indische Oceaan. Ook wordt gevreesd voor grote economische schade.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions