Clicky

 
Transport Online - Straten en camping blank door stevige onweersbuien [+foto's&video]

Straten en camping blank door stevige onweersbuien

Straten en camping blank door stevige onweersbuien [+foto's&video]
11-08-2020 20:11 | Binnenland | auteur ANP

BARNEVELD - Langzaam overtrekkende onweersbuien zorgen dinsdag in delen van het land voor wateroverlast. Vooral in de regio Barneveld is het flink tekeer gegaan, maar ook uit Limburg komen meldingen van zware regenval.

"Het spookt op sommige plaatsen!", meldt Weer.nl. "Na een maximumtemperatuur van 36 graden, kwam het in Midden-Limburg tot #noodweer!" Op beelden die online worden gedeeld is te zien dat daar bomen wegwaaien door forse windstoten die gepaard gaan met regen en hagel.

Hetzelfde geldt voor Barneveld, waar volgens weerman Reinier van den Berg een zware bui stil hing. "Lokaal valt vast meer dan 50 mm!", meldt hij op Twitter. Op beelden is onder andere te zien dat een camping in Lunteren en straten in Barneveld blank zijn komen te staan.

De brandweer meldt dat in het gebied tussen Ede en Barneveld veel meldingen zijn binnengekomen. "Naast veel omgewaaide bomen, losse takken en wateroverlast zijn er ook twee brandjes ontstaan door blikseminslag." De brandweer denkt de meldingen rond middernacht te hebben afgehandeld.

ProRail meldt dat aan het spoor bij Barneveld spoedreparaties moeten worden uitgevoerd omdat technische onderdelen door de bliksem zijn vernield. Die moeten daardoor vervangen worden.

Ook op de weg zorgt noodweer voor overlast. Op de A27 tussen Oosterhout en Hooipolder richting Gorinchem was de weg dicht vanwege takken die op het wegdek waren gekomen. En ook op de A17 vanaf Oudenbosch richting Dordrecht werd de weg versperd door een omgevallen boom. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten om hun rijstijl aan te passen tijdens een regenbui.

Weeronline waarschuwt dat in de avond op meer plekken in het zuiden, midden en oosten onweersbuien kunnen ontstaan. De buien verplaatsen zich nauwelijks. Hierdoor kan veel regen vallen met kans op wateroverlast.

Het is niet ongebruikelijk dat er na dagen met hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad onweersbuien ontstaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden