Clicky

 
Transport Online - Wielrenner Fabio Jakobsen verder behandeld in Leiden

Wielrenner Fabio Jakobsen verder behandeld in Leiden

Wielrenner Fabio Jakobsen verder behandeld in Leiden
11-08-2020 19:24 | Sport | auteur ANP

BRUSSEL - Wielrenner Fabio Jakobsen wordt woensdag uit een ziekenhuis in Polen ontslagen, waar hij dan na een zware val in de Ronde van Polen precies een week is geweest. Zijn Belgische ploeg Deceunick - Quick-Step liet weten dat hij vanaf dan verder wordt behandeld in het LUMC van Leiden.

De Nederlands kampioen onderging in Polen een vijf uur durende operatie aan het gezicht en werd twee dagen in een kunstmatige coma gehouden. Hij wordt volgens volgens zijn ploegleider Patrick Lefevere met een medische vlucht naar Nederland gebracht.

"Een week geleden dachten we dat hij dood zou gaan", zegt Lefevere tegen de Belgische zender RTBF. "Het is fantastisch nieuws dat hij nu naar Nederland kan, om dichter bij zijn familie te kunnen zijn."

Lange revalidatie

"Zijn toestand is dusdanig verbeterd dat hij naar Nederland kan komen", zegt Deceuninck - Quick-Step in een verklaring. "In het LUMC zal de behandeling worden voortgezet."

Eerder meldde Deceuninck - Quick-Step dat de Nederlands kampioen een lange periode van revalidatie wacht. De verwachting dat hij terug kan keren in de topsport zou reëel zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats