Clicky


Primeur: eerste nieuwe Actros SLT in Nederland voor Braanker Logistics

Primeur: eerste nieuwe Actros SLT in Nederland voor Braanker Logistics
11-08-2020 13:30 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ALBLASSERDAM - Afgelopen maand heeft Braanker Logistics uit Alblasserdam zijn eerste nieuwe Mercedes-Benz truck aan het wagenpark toegevoegd. Deze Actros 4163 SLT is tegelijkertijd de allereerste Actros van de nieuwste generatie in Nederland die als SchwerLast Transporter (SLT) is uitgevoerd voor de inzet in het zwaar transport. Hogenbirk Bedrijfswagens uit Dordrecht coördineerde de opbouw en levering.

Actros 4163 SLT

Voor de inzet in het exceptioneel transport heeft Braanker Logistics een nieuwe Actros 4163 SLT 8x4/4 in gebruik genomen. De Alblasserdamse vervoerder heeft de primeur met de allereerste nieuwe Actros SLT in Nederland. De keuze is gemaakt voor de truck van Mercedes-Benz, vanwege de geavanceerde techniek die op de Actros beschikbaar is. Maar ook het enthousiasme van de vaste chauffeur die duidelijk zijn voorkeur voor de Actros met GigaSpace-cabine uitsprak, was bepalend. Net als de ‘gewone’ Actros van de nieuwste generatie is deze truck standaard voorzien van Mercedes-Benz innovaties als de MirrorCam en de nieuwe anticiperende cruise control Predictive Powertrain Control (PPC). Omdat de chauffeur regelmatig overnacht in de cabine, is deze voorzien van extra’s als een omvormer voor de magnetron, lederen bekleding, standairco en een entertainment set. Even praktisch als fraai zijn het spuitwerk, de toplichten en de lichtbak op de cabine. De Actros is verder nog voorzien van chroomaccenten in de grille.

Indrukwekkende aandrijflijn

De Actros SLT doet zijn naam als SchwerLast Transporter eer aan met de 15,6-liter OM473; een 460 kW / 625 pk sterke zescilinder lijnmotor die goed is voor een imposante 3000 Nm. De vierassige trekker heeft twee aangedreven en twee gestuurde assen en is in combinatie met semi-diepladers inzetbaar tot 180 ton treingewicht. De Actros SLT wordt door Mercedes-Benz in Molsheim af fabriek getransformeerd tot zwaar transport trekker. Daar worden onder meer de voorloopas en installatie achter de cabine gemonteerd, bestaande uit de brandstoftank, accu en luchtketel. Samen met Voith ontwikkelde Mercedes-Benz de Turbo-Retarder-Koppeling. Deze slijtagevrije koppeling maakt een maximale belasting mogelijk bij het wegrijden en rangeren. Bovendien dient deze als retarder voor extra veiligheid. De Turbo-Retarder-Koppeling maakt in iedere situatie veilig optrekken, manoeuvreren en remmen mogelijk.

Zwaar werk lichter maken

De inzet in het exceptioneel transport vergt alle aandacht van Braanker Logistics. Mercedes-Benz maakt het zware werk lichter met de connectiviteitsservice Mercedes-Benz Uptime. Hogenbirk Bedrijfswagens monitort op afstand de technische staat van de Actros SLT en plant waar nodig reparatie en onderhoud efficiënt in. Hiervoor heeft Braanker een Onderhoudscontract afgesloten bij Hogenbirk Bedrijfswagens. Daarnaast wordt er met Fleetboard actief gecoacht op de rijstijl zodat ook in de zwaarste inzet efficiënt wordt omgegaan met brandstofverbruik en slijtage tot een minimum wordt beperkt.

‘Qua patet orbis’

Het in Alblasserdam gevestigde Braanker Logistics is een allround logistiek dienstverlener met een wereldwijde expertise van alle denkbare vervoersmodaliteiten en logistieke mogelijkheden. Het credo van de vervoerder is niet voor niets ‘Qua patet orbis’, hetgeen ‘zo wijd de wereld strekt’ betekent.

Naast een IATA en FIATA gecertificeerde lucht- en zeevrachtafdeling en een op- en overslagcapaciteit van ruim 30.000 m2 heeft Braanker Logistics een vloot van ca. 170 eenheden waarmee binnenlandse en buitenlandse opdrachtgevers worden bediend. Met intermodale ervaring en kennis wordt wereldwijd aan huis geleverd, ongeacht of dit met een voertuig, per spoor, per schip, per vliegtuig of een combinatie daarvan plaatsvindt. Het unieke aan de wegtransportafdeling is de enorme diversiteit van het wagenpark. Nagenoeg alle typen ladingen kan Braanker Logistics binnen eigen regie vervoeren. Ook het zelf laden en lossen van de ladingen is geen probleem.

Foto's

  • Bentvelzen Transport
    Bentvelzen Transport
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions