Transport Online - Halsema: Bas van Wijk betaalde hoogste prijs voor zijn moed

Halsema: Bas van Wijk betaalde hoogste prijs voor zijn moed

Halsema: Bas van Wijk betaalde hoogste prijs voor zijn moed
11-08-2020 12:07 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - "Alles wijst erop dat hij een onschuldig slachtoffer is, die de hoogste prijs heeft betaald voor zijn moed." Dat zegt burgemeester Femke Halsema van Amsterdam in een reactie op het doodschieten van de 24-jarige Bas van Wijk zaterdag bij een recreatieplas bij de Nieuwe Meer.

"Het is onverdraaglijk en intens verdrietig voor zijn familie en vrienden dat Bas zo gewelddadig uit hun midden is weggerukt", aldus Halsema. Ze stelt dat het politieonderzoek naar de dader van de schietpartij de hoogste prioriteit heeft. Ook laat de burgemeester weten dat de gemeente Amsterdam openstaat "voor een passende herdenking voor Bas". De gemeente bespreekt dit met de initiatiefnemers.

Van Wijk werd zaterdag op klaarlichte dag neergeschoten. Een van de scenario's waar de politie rekening mee houdt, is dat de schutter een poging tot diefstal deed. Onder meer Het Parool en De Telegraaf meldden op basis van ooggetuigen dat de schutter een horloge wilde stelen, maar dat het slachtoffer dat probeerde te voorkomen.

Met de hashtag 'Gerechtigheid voor Bas' is opgeroepen zondag te komen demonstreren op de Dam naar aanleiding van het doodschieten van Van Wijk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions