Transport Online - Gestolen lading en aanhoudingen in Bladel

Gestolen lading en aanhoudingen in Bladel

Gestolen lading en aanhoudingen in Bladel
10-08-2020 17:06 | Criminaliteit | auteur Redactie

BLADEL - Op 3 augustus 2020 werd in Zwijndrecht een zeecontainer met daarin een lading vinyl handschoenen gestolen die vervoerd diende te worden naar een ontvanger in België. Mede door de huidige ‘corona-markt’ had deze lading een aanzienlijke waarde.

EMN Expertise (Marine) werd door verzekeraars van de transporteur gevraagd deze diefstal te onderzoeken. Dit onderzoek werd door EMN direct dezelfde dag opgestart. Vervolgens ontving EMN naar aanleiding van haar onderzoek op donderdag een tip dat de goederen te koop werden aangeboden. EMN heeft daarop de samenwerking gezocht met de politie en de Belgische koper van de goederen.

De politie heeft vervolgens de nodige eenheden vrijgemaakt. Zodoende kon er, middels een pseudokoop, op 7 augustus een groot deel van de goederen in beslag worden genomen waarbij bovendien een aanzienlijk aantal personen werd aangehouden.

Deze publiek-private samenwerking was derhalve zeer succesvol. EMN ontvangt dagelijks opdrachten om onderzoek te doen naar ladingdiefstallen waarbij de samenwerking met de politie altijd zoveel mogelijk gezocht wordt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions