Transport Online - Veertien mensen door één persoon besmet met corona na feest in Dokkum

Veertien mensen door één persoon besmet met corona na feest in Dokkum

Veertien mensen door één persoon besmet met corona na feest in Dokkum
08-08-2020 18:37 | Coronavirus | auteur ANP

DOKKUM - [update] Het coronavirus houdt de laatste weken vooral huis in de Randstad en het westen van Noord-Brabant, maar ver daarbuiten is ook een uitbraak ontstaan. In het Noord-Friese Dokkum zijn zeker veertien mensen besmet door één bezoeker van een thuisfeestje.

Volgens de Friese GGD heeft het virus zich voornamelijk verspreid "op een terras in de buitenlucht". De meeste besmette mensen zijn jongeren die elkaar kenden. Ze zijn in quarantaine gegaan om te voorkomen dat ze het virus verder verspreiden. De GGD in Friesland denkt dat de meeste betrokkenen "nu wel in beeld en getest zijn".

Volgens de regionale gezondheidsdienst toont de Dokkumer uitbraak aan dat het belangrijk is om ook in de buitenlucht genoeg afstand van elkaar te houden.

In Amsterdam is op last van de voorzitter van de veiligheidsregio een zalencentrum (De Koning Party & Events) voor twee weken gesloten omdat uit een rapportage van de GGD blijkt dat er drie clusters van coronabesmettingen te herleiden zijn aan feesten op deze locatie. Een cluster betekent dat drie of meer besmette personen naar de locatie te herleiden zijn. Ook blijkt dat tijdens de feesten de voorwaarden uit de noodverordening zijn overtreden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions