Transport Online - Schrijfster Naima El Bezaz op 46-jarige leeftijd overleden

Schrijfster Naima El Bezaz op 46-jarige leeftijd overleden

Schrijfster Naima El Bezaz op 46-jarige leeftijd overleden
08-08-2020 15:05 | Binnenland | auteur ANP/Redactie

AMSTERDAM - [update] De Marokkaans-Nederlandse schrijfster Naima El Bezaz is overleden. Ze was 46 jaar. Dat melden Het Parool en de NOS. 

"Je was een ontzettend lief en geestig mens, en altijd verrassend. Ik ga je vreselijk missen." Dat schrijft Khadija Arib, voorzitter van de Tweede Kamer, in een reactie op het overlijden van de schrijfster Naima El Bezaz. Haar uitgever Oscar van Gelderen schrijft op Twitter: "So long, lieve, grappige, dappere Naima el Bezaz. #shinebrightlikeadiamond".

Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, laat weten: "Diep ontdaan over de dood van Naima El Bezaz en diep bedroefd om het gemis van zo'n geestige en originele vrouw en auteur leef ik mee met het mooie gezin dat zij nalaat."

El Bezaz debuteerde in 1995 met de roman De weg naar het noorden. Het boek Vinexvrouwen uit 2010 betekende haar doorbraak bij een groot publiek. Haar laatste boek was In dienst van de duivel uit 2013. Ze schreef in haar boeken onder meer over haar depressie. El Bezaz zou zelf een einde aan haar leven hebben gemaakt, aldus de NOS.

Schrijver Abdelkader Benali, die haar overlijden zaterdag naar buiten bracht, omschreef haar als "intelligent en gevat".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions