Transport Online - Dodental vliegtuigcrash India verder opgelopen

Dodental vliegtuigcrash India verder opgelopen

Dodental vliegtuigcrash India verder opgelopen
08-08-2020 09:46 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP/DPA

KOZHIKODE - Het dodental door de vliegtuigcrash bij de Indiase stad Kozhikode is opgelopen naar achttien. Nog eens zestien mensen raakten ernstig gewond, zeggen de autoriteiten.

De Boeing-737 van Air India Express belandde bij de landing naast de baan en stortte omlaag. Het gecrashte toestel was ingezet om Indiërs op te halen die tijdens de coronacrisis gestrand waren in Dubai. Er waren zo'n 190 mensen aan boord.

Een lokale topfunctionaris zegt dat de crash van vrijdag ook het leven heeft gekost aan de piloot en de copiloot. "Alle passagiers zijn overgebracht naar ziekenhuizen. Ze worden ook getest op Covid-19", aldus het districtshoofd.

Noodweer

Het toestel crashte tijdens ernstig noodweer en begon daarna ook brandstof te lekken, vertelt een andere functionaris op de rampplek. "Het was een wonder dat het vliegtuig niet in brand vloog. Het dodental had veel hoger kunnen uitvallen."

Een 34-jarige passagier herinnert zich nog dat het toestel de grond raakte. "Na de crash ging een nooduitgang open en sleepte ik mezelf op de een of andere manier naar buiten", zegt de overlevende vanuit zijn ziekenhuisbed tegen persbureau AFP.

Zwarte dozen geborgen

"De voorkant van het toestel was weg. Helemaal weg. Ik weet niet hoe ik het heb gered, maar ik ben dankbaar", vervolgt de man. Onder de slachtoffers die de ramp niet overleefden, bevonden zich volgens ziekenhuisdocumenten ook jonge kinderen.

Een bron zei tegen persbureau Reuters dat de zwarte dozen van het toestel inmiddels zijn geborgen. Die kunnen licht werpen op de oorzaak van het ernstigste vliegtuigongeval in het land in tien jaar. In 2010 vielen 158 doden toen een vliegtuig van de baan raakte bij Mangalore.

Kozhikode ligt in de deelstaat Kerala, waar zich nog een drama voltrok. Zware regenval veroorzaakte een aardverschuiving bij een theeplantage, met veel slachtoffers tot gevolg. De autoriteiten maakten zaterdag bekend dat al 20 lichamen zijn geborgen en nog 46 mensen worden vermist.

 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions