Transport Online - Weer meer dan 500 coronagevallen erbij

Weer meer dan 500 coronagevallen erbij

Weer meer dan 500 coronagevallen erbij
07-08-2020 15:31 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 519 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Dat is iets minder dan de 601 die het Coronadashboard van de overheid donderdag meldde, maar meer dan in de dagen daarvoor.

De regio Rotterdam-Rijnmond is de grootste brandhaard. Daar steeg het aantal besmettingen met 111. Amsterdam-Amstelland meldde vrijdag 80 nieuwe besmettingen, de helft van de 160 positieve tests op donderdag. In Haaglanden kwamen er 58 gevallen bij, in de provincie Utrecht werden 51 mensen positief getest en in Midden- en West-Brabant 45.

De regio Zuid-Holland-Zuid meldde vrijdag 34 nieuwe besmettingen in Dordrecht en omstreken. Dat is bijna evenveel als in de vier voorgaande dagen bij elkaar.

Een andere snelle stijger is de gemeente Gouda, waar in de afgelopen twee weken 80 nieuwe coronabesmettingen aan het licht zijn gekomen. De GGD Hollands Midden zegt dat mensen in Gouda "zich te laat hebben laten testen en daardoor anderen hebben besmet. Dit zorgt voor een snelle groei van het aantal besmettingen." De regionale gezondheidsdienst verwacht dat het aantal besmettingen in Gouda de komende weken blijft stijgen.

In de afgelopen zeven dagen zijn in Nederland 3200 nieuwe besmettingen vastgesteld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions