Clicky

 
Transport Online - Rutte: corona bezig met een gevaarlijke opmars

Rutte: corona bezig met een gevaarlijke opmars

Rutte: corona bezig met een gevaarlijke opmars
06-08-2020 19:13 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het coronavirus is bezig met een "gevaarlijke opmars". Dat zei premier Mark Rutte donderdagavond tijdens een ingelaste persconferentie met minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) over de coronacrisis.

Het aantal besmettingen loopt sinds de versoepeling van de coronamaatregelen van 1 juli weer snel op. De afgelopen week kwamen er 2588 nieuwe besmettingen bij, de week daarvoor waren dat er 1329. Donderdag werden er 601 nieuwe gevallen op een dag gemeld.

Rutte riep op om de coronaregels in acht te nemen, zoals 1,5 meter afstand houden, handen wassen, thuisblijven bij klachten en zoveel mogelijk thuiswerken.

Hij riep jongeren op als ze weten dat ze zich de afgelopen tijd niet aan deze regels hebben gehouden, weg te blijven van ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid. Verder riep hij toeristen uit binnen-en buitenland op, mede namens de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, weg te blijven van drukke plekken in de hoofdstad.

Horeca

Bezoekers van horecagelegenheden moeten bij aankomst hun naam en contactgegevens laten registreren, zodat deze informatie gebruikt kan worden voor bron- en contactonderzoek. Als de GGD vaststelt dat er bij een horecagelegenheid meerdere besmettingen hebben plaatsgevonden, kan de zaak voor veertien dagen worden gesloten. Dat meldde minister-president Mark Rutte tijdens de persconferentie met minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) over het toenemende aantal coronabesmettingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions