Transport Online - Lange Frans neemt zijn woorden uit podcast niet terug

Lange Frans neemt zijn woorden uit podcast niet terug

Lange Frans neemt zijn woorden uit podcast niet terug
06-08-2020 17:06 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Rapper Lange Frans blijft bij de omstreden uitspraken die hij deed in zijn podcast. Dat zegt hij in een korte video op Twitter. De artiest was donderdagmiddag niet bereikbaar voor verder commentaar.

De podcast zorgde donderdag voor behoorlijk wat ophef omdat Frans openlijk met zijn gast, 'graancirkelspecialist' Janet Ossebaard, fantaseerde over een aanslag op onder anderen premier Mark Rutte, Geert Wilders en het koningshuis. Ze stelden daarbij hulp nodig te hebben van 'buitenaf'.

"Lieve mensen, allereerst ontzettend bedankt voor het kijken naar de nieuwe podcast", reageert Lange Frans in een boodschap aan de pers. "Bijna 100.000 views binnen 24 uur. En naast de overweldigende hoeveelheid positieve berichten zie ik ook wat er gebeurt in de media en in politiek Den Haag als je praat over het laten vallen van politieke personen."

"Als Janet vertelt dat ze naar Trump mailde of hij alsjeblieft Nederland niet wil vergeten, dan komt dat wel ergens vandaan", stelt Frans. "Wij zijn van mening dat de top van de Nederlandse politiek zo corrupt is dat wij hulp van buitenaf nodig hebben om hier een frisse start te kunnen maken."

Verschillende politici hebben donderdag verbijsterd gereageerd op uitspraken van de rapper en Ossebaard. "Deze dagdromen van Lange Frans en mevrouw Ossenbaard zijn doodeng", schrijft Gert-Jan Segers (CU) op Twitter. "Dit gesprek is een bizarre en gevaarlijke (en strafbare?) fantasie van Lange Frans en Ossenbaard", reageert ook Pieter Omtzigt (CDA).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions