Clicky

 
Transport Online - Jakobsen toch langer in kunstmatige coma na zware operatie

Jakobsen toch langer in kunstmatige coma na zware operatie

Jakobsen toch langer in kunstmatige coma na zware operatie
06-08-2020 16:10 | Sport | auteur ANP/DPA

KATOWICE - De artsen houden Fabio Jakobsen nog wat langer in een kunstmatige coma. De Nederlandse wielrenner, die zwaargewond raakte na een angstwekkende val in de Ronde van Polen, zou eigenlijk donderdag al wakker worden gemaakt, maar dat wordt nu op zijn vroegst vrijdag. Dat meldde een woordvoerder van het ziekenhuis in nabij Katowice gelegen Sosnowiec volgens het Poolse persbureau PAP.

"We proberen stap voor stap de patiënt uit zijn kunstmatige coma te halen. Dat zal vermoedelijk vrijdagmorgen gebeuren. Dan is ook meer over zijn gezondheidstoestand te melden", aldus de woordvoerder. Jakobsen onderging in de nacht van woensdag op donderdag een vijf uur durende operatie aan zijn gezicht. Hij ligt op de intensive care en zijn toestand is stabiel.

Het ziekenhuis meldde eerder dat Jakobsen buiten levensgevaar is. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij geen hersen- of rugletsel heeft en dat ook vitale organen onbeschadigd zijn. Volgens teambaas Patrick Lefevere van Deceuninck - QuickStep zijn wel alle beenderen in zijn gezicht gebroken. Volgens de woordvoerder van het ziekenhuis gaat het om onder meer breuken rond zijn oogkassen, kaak en onderkaak. "Gelukkig waren er geen verwondingen aan de oogballen."

Lefevere verweet sprinter Dylan Groenewegen, die Jakobsen in de massaspurt de hekken induwde, een "moordaanslag". "We zullen stappen ondernemen om bij de UCI en de politie een klacht in te dienen voor het opzettelijk toebrengen van verwondingen. Het is heel erg. We blijven bidden dat hij het overleeft."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats