Clicky

 
Transport Online - Nederlandse met stro beladen vrachtwagen uitgebrand op Duitse A61 door uit auto gegooide brandende sigaret [+foto's]

Nederlandse met stro beladen vrachtwagen uitgebrand op Duitse A61 door uit auto gegooide brandende sigaret

Nederlandse met stro beladen vrachtwagen uitgebrand op Duitse A61 door uit auto gegooide brandende sigaret [+foto's]
06-08-2020 15:31 | Brand | auteur Redactie

MÖNCHENGLADBACH - Afgelopen dinsdag 4 augustus is op de Duitse A61 een met stro beladen Nederlandse vrachtwagen van Van den Eerenbeemt Fourage uit Liessel volledig uitgebrand. Gelukkig kwam de chauffeur met de schrik vrij, laat het bedrijf weten. De politie vermoedt brandstichting en is daarom een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Volgens de eerste onderzoeksresultaten reed een 49-jarige chauffeur uit Nederland dinsdagmiddag rond 13.40 uur over de A61 in de richting van Venlo met zijn trekker met oplegger. Tussen de knooppunten Mönchengladbach-Wickrath en Mönchengladbach-Rheydt werd volgens een getuige een sigaret door een passagier uit een zwarte BMW personenauto gegooid. De sigaret kwam op de met stro beladen oplegger terecht en zorgde dat er brand uitbrak in het stro. 

De getuige alarmeerde direct de vrachtwagenchauffeur van de gevaarlijke situatie waardoor de chauffeur direct zijn combinatie de vluchtstrook opreed. De chauffeur probeerde de truck nog los te koppelen om te voorkomen dat het vuur zich zou verspreiden maar dit lukte niet meer.

Zowel de truck als aanhanger werden volledig verwoest door de brand evenals de lading stro. Ook de berm vatte vlam en het wegdek is beschadigd geraakt door de brand. De eerste schatting van de totale schade is minimaal 150.000 euro.

De politie van Mönchengladbach is nu op zoek naar de zwarte BMW en vraagt ​​dringend of er meer mensen deze BMW hebben zien rijden of meer weet over de inzittenden. Iedereen die relevante informatie kan verstrekken kan de politie bereiken op +49 (0)2161-290.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden