Transport Online - Krol: spanningen met Van Kooten slopen er geleidelijk in

Krol: spanningen met Van Kooten slopen er geleidelijk in

Krol: spanningen met Van Kooten slopen er geleidelijk in
06-08-2020 14:30 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Henk Krol vindt het "heel jammer" dat medeoprichter van de Partij voor de Toekomst Femke Merel van Kooten de partij verlaat. "We hadden het in het begin erg leuk samen," zegt de voormalig 50-PLUS-leider. Volgens hem zijn de spanningen tussen Van Kooten en de rest van de partij "er geleidelijk ingeslopen".

De politieke verschillen tussen het voormalige Partij voor de Dieren-lid en de oud-50-Plus-leider waren volgens Krol niet het probleem. "Zo links was Femke Merel helemaal niet, en we hebben gewoon gepraat over de verschillen die we hadden." Krol verwijt voornamelijk de man van Van Kooten, die als fractiesecretaris voor de partij werkte, haar te veel te sturen. "Dan hadden we een afspraak gemaakt, ging ze vervolgens met haar man praten en draaide ze ineens weer. Ik vind het jammer dat zij vertrekt, maar ben blij dat hij weg is."

Henk Otten, die zich met met enkele andere leden afsplitste van Forum voor Democratie en wil fuseren met Krol en Van Kooten, zei in het AD dat Van Kooten "divagedrag" vertoonde. Krol wilde niet zover gaan. "Maar, krijgt ze haar zin niet, dan gaat ze pruilen."

Van Kooten was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen