Clicky

 
Transport Online - Prestigieuze design award voor nieuwe MAN truckgeneratie

Prestigieuze design award voor nieuwe MAN truckgeneratie

Prestigieuze design award voor nieuwe MAN truckgeneratie
06-08-2020 10:53 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LEUSDEN - De nieuwe TGX truckgeneratie van MAN heeft een prestigieuze design award gewonnen. De jury van de Red Dot Awards, één van de grootste designcontests ter wereld, prijst het interieur van de nieuwe generatie trucks onder meer om zijn innovatieve en op de bestuurder gerichte bedieningsconcept en display. 

"Ik wil de winnaars van de Red Dot Award oprecht feliciteren met hun overwinning. Door deze onderscheiding te winnen, heeft MAN bewezen dat het merk staat voor een hoge designkwaliteit", zegt professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van Red Dot.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe TGX truckgeneratie heeft MAN meer dan 700 vrachtwagenchauffeurs betrokken bij verschillende soorten model-, rijsimulator- en testbaanonderzoeken, om er zo voor te zorgen dat de wensen van de echte gebruikers werden meegenomen in het ontwerp.

De ingenieuze cabine bevat drie belangrijke functies die het gebruiksgemak en het comfort op een nog hoger niveau brengen. Enkele voorbeelden zijn het multifunctionele en digitale instrumentenpaneel, het infotainment- en navigatiesysteem met een 12,3-inch groot centraal display, het innovatieve MAN SmartSelect-bedieningselement en de interne afstandsbediening voor het bedienen van de comfort- en entertainmentfuncties vanuit het onderbed. 

De werkplek, ontworpen volgens de nieuwste ontwerpcriteria, stelt de chauffeur in staat om de talrijke assistentie- en comfortfuncties van de nieuwe MAN Truck Generation intuïtief te bedienen en zo het voertuig veilig en efficiënt te besturen. Alle bedieningselementen zijn zo ontworpen dat ze de aandacht van de bestuurder niet afleiden van wat er op de weg gebeurt. Een mooi voorbeeld hiervan is MAN SmartSelect, dat met zijn draai- en drukfunctie de noodzaak om van de weg te kijken minimaliseert bij het bedienen van de infotainment- en navigatiemenu's.

Met zijn prijswinnende en praktijkgerichte werkplek levert de nieuwe MAN TGX Truckgeneratie een belangrijke bijdrage aan het ondersteunen van het dagelijkse werk van de chauffeur.

Foto's

 • J.Roeland
  Express Logics
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • J.Roeland
  J. WESSELS & Zn

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


Actuele wachttijd Eurotunnel


Andere Europese Landen


Overige Verkeersinformatie

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden