Clicky

 
Transport Online - Omzetgroei van vijf procent en kleine winst voor Royal A-ware

Omzetgroei van vijf procent en kleine winst voor Royal A-ware

Omzetgroei van vijf procent en kleine winst voor Royal A-ware
06-08-2020 10:47 | Bedrijfsresultaten | auteur Redactie

ALMERE - Royal A-ware heeft in 2019 een omzet van 1,5 miljard euro geboekt en een netto resultaat van 21,5 miljoen euro. Daarmee heeft het familiebedrijf een omzetgroei van 5 procent gerealiseerd en een bescheiden resultaatverbetering. Met een totaal investeringsbedrag van102 miljoen euro heeft Royal A-ware in 2019 opnieuw fors geïnvesteerd, met name in de nieuwe mozzarella- en roomfabriek in Heerenveen.

Stabiel en voorspelbaar resultaat  

Royal A-ware heeft in 2019 wederom een stabiel resultaat gerealiseerd. Vergeleken met 2018 is de omzet in 2019 met 70 miljoen euro toegenomen naar 1,5 miljard euro, een groei van 5 procent. Het netto resultaat is toegenomen naar 21,5 miljoen euro(1,4 procent van de omzet).

CEO Jan Anker: “Het jaar 2019 heeft in het teken gestaan van de bouw van onze mozzarella- en roomfabriek en van de verdere ontwikkeling van ons bedrijf. Daarbij zijn wij in staat geweest een prima resultaat te realiseren. Ik wil onze medewerkers dan ook bedanken voor hun inzet en onze melkveehouders, klanten en leveranciers voor het in ons gestelde vertrouwen.”

Royal A-ware blijft investeringsagenda uitrollen

Net als in voorgaande jaren heeft Royal A-ware ook in 2019 flink geïnvesteerd, met name in een nieuwe mozzarella- en roomfabriek in Heerenveen. Om de positie van de bestaande bedrijfsonderdelen te blijven versterken is tevens geïnvesteerd in verpakkings- en rijpingscapaciteit alsmede in het wagenpark en de logistieke infrastructuur van het logistieke dochterbedrijf AB Texel.

Vooruitblik

In verband met de onvoorspelbare marktomstandigheden worden geen verwachtingen uitgesproken over de resultaten van het lopende jaar. Ondanks de coronacrisis en de daardoor verwachte (wereldwijde) recessie zullen lopende projecten, zoals de bouw van een nieuwe kaasmakerij in Ierland onverminderd worden voortgezet. Royal A-ware bestaat dit jaar 130 jaar en zal ook in deze uitdagende marktomstandigheden blijven investeren in de versterking van haar positie op de korte en de lange termijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions