Clicky

 
Transport Online - Wielrenner Fabio Jakobsen heeft operatie van vijf uur ondergaan

Wielrenner Fabio Jakobsen heeft operatie van vijf uur ondergaan

Wielrenner Fabio Jakobsen heeft operatie van vijf uur ondergaan
06-08-2020 10:06 | Sport | auteur ANP

KATOWICE - Fabio Jakobsen heeft in de nacht van woensdag op donderdag een operatie van vijf uur ondergaan. De operatie is zonder complicaties verlopen. Dat meldt het ziekenhuis waar hij is opgenomen.

Volgens het ziekenhuis wordt donderdag geprobeerd Jakobsen (23) te laten ontwaken uit zijn kunstmatige coma. Donderdagmiddag rond 14.00 uur komt het ziekenhuis met een volgende update.

Patrick Lefevere, de manager van Deceuninck - Quick-Step, meldde donderdagochtend op het Belgische Radio 2 dat Jakobsen "alle beenderen in zijn gezicht heeft gebroken". Lefevere liet kort na het incident al weten dat hij juridische stappen ging ondernemen en dat hij vond dat Dylan Groenewegen, de veroorzaker van de crash, de gevangenis in moest.

Geen spijt

Van die woorden heeft Lefevere geen spijt. "We zullen stappen ondernemen om bij de UCI en de politie een klacht in te dienen voor het opzettelijk toebrengen van verwondingen. Het is heel erg. We blijven bidden dat hij het overleeft."

Artsen melden tegenover Poolse media dat Jakobsen ook moeite heeft met ademhalen door verwondingen rond zijn borst.

Jakobsen werd bij een massasprint tijdens de eerste etappe van de Ronde van Polen de hekken in gereden door Groenewegen, die gediskwalificeerd werd. De toestand van Jakobsen is "ernstig, maar op dit moment stabiel" liet wielerploeg Deceuninck - Quick-Step kort na middernacht weten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions