Clicky

 
Transport Online - 'Havenautoriteiten Beiroet na explosie onder huisarrest'

'Havenautoriteiten Beiroet na explosie onder huisarrest'

'Havenautoriteiten Beiroet na explosie onder huisarrest'
05-08-2020 17:00 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

BEIROET - De regering van Libanon heeft woensdag alle havenfunctionarissen van Beiroet die sinds 2014 toezicht hebben gehouden op opslag en beveiliging onder huisarrest laten plaatsen, meldden ministeriële bronnen.

Tegelijk riep de regering de noodtoestand uit voor een periode van twee weken en droeg ze de beveiliging van de hoofdstad over aan het leger.

"We roepen de militaire leiding op om huisarrest op te leggen aan iedereen die de opslag van ammoniumnitraat heeft georganiseerd" in de haven van Beiroet, zei minister van Informatie Manal Abdel Samad, verwijzend naar de stof die de enorme explosie van dinsdag veroorzaakte.

Het is niet duidelijk om hoeveel mensen het gaat. Het leger houdt toezicht op het huisarrest totdat de verantwoordelijkheid is vastgesteld voor de verwoestende explosie in de haven, aldus de minister.

Het kabinet keurde ook een toewijzing van 100 miljard Libanese pond goed om de gevolgen van de ramp aan te pakken. Het bedrag staat gelijk aan zo'n 66 miljoen dollar op basis van de officiële wisselkoers van 1500 pond voor een dollar, maar is in feite ongeveer 13 miljoen dollar waard op basis van de laatste koers op de parallelle markt, die in de dagen voor de explosie rond 7500 lag.

Door de ontploffing kwamen zeker honderd mensen om het leven en raakten duizenden anderen gewond.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions