Clicky


Personeel moet inleveren: NS wil salarissen bevriezen

Personeel moet inleveren: NS wil salarissen bevriezen
05-08-2020 09:59 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

AMSTERDAM - Als het aan NS ligt krijgt het personeel er de komende twee jaar geen eurocent bij. Met die inzet start de NS woensdag de gesprekken met de vakbonden van het treinpersoneel. Dat melden bronnen aan RTL Z.

Met de bonden wil NS komen tot een allesomvattend 'werkgelegenheidspact' om het hoofd te bieden aan de coronacrisis.

NS liet eerder al weten hard geraakt te worden door deze crisis. Veel werkgevers laten hun personeel zo veel mogelijk thuis werken, om te voorkomen dat medewerkers besmet raken met het coronavirus. Dat betekent dat mensen minder de trein nemen om naar hun werk te gaan.

Eind juni liet NS weten nog zeker vijf jaar de gevolgen van de crisis te zullen voelen en het spoorbedrijf 'kleiner' te willen maken door het schrappen van 2300 banen. Dat is 13 procent van het totale aantal banen.

In de voorstellen die op tafel liggen doet het bedrijf de belofte om gedwongen ontslagen te vermijden, in ruil voor 'flexibiliteit' van het personeel. Tot 2025 gaan ongeveer 2500 medewerkers met pensioen. Als de medewerkers van wie de baan op de tocht staat kunnen doorstromen naar de plekken van de collega’s die met pensioen zijn gegaan, kunnen gedwongen ontslagen zoveel mogelijk worden voorkomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions