Transport Online - Burgemeester Deventer verbiedt risicowedstrijd Go Ahead Eagles

Burgemeester Deventer verbiedt risicowedstrijd Go Ahead Eagles

Burgemeester Deventer verbiedt risicowedstrijd Go Ahead Eagles
04-08-2020 16:21 | Sport | auteur ANP

DEVENTER - Het Nederlandse voetbalseizoen moet nog beginnen, maar nu al heeft een burgemeester een competitiewedstrijd verboden. Ron König, de burgemeester van Deventer, wil niet hebben dat Go Ahead Eagles en De Graafschap op zondag 6 september in zijn stad tegen elkaar spelen. Volgens König is het vanwege de beperkingen door de coronamaatregelen "te vroeg in het seizoen" voor een dergelijke risicowedstrijd. De streekderby leidde in het verleden weleens tot ongeregeldheden.

Door de beperkende maatregelen, zoals de verplichting om onderling 1,5 meter afstand te houden, mogen er slechts 1600 fans De Adelaarshorst in Deventer in, in plaats van de gebruikelijke 10.000. Het stadion van Go Ahead ligt middenin een woonwijk.

"We hebben geen idee hoe de supporters daar mee omgaan", zegt König. "Ik wil eerst ervaring opdoen met deze nieuwe situatie. De enige risicowedstrijd van het seizoen meteen laten spelen is een te groot risico voor de openbare orde. Ik wil daarom dat we eerst ervaring opdoen met deze nieuwe situatie. We zijn dan beter voorbereid voor een wedstrijd als tegen De Graafschap."

Tweede speelronde

De rivalen uit Deventer en Doetinchem zouden elkaar al tijdens de tweede speelronde van de Keuken Kampioen Divisie treffen. Go Ahead had de KNVB na inzage in het concept-speelprogramma gevraagd om de wedstrijd te verplaatsen naar later in het seizoen, maar volgens de voetbalbond was dat niet meer mogelijk.

De gemeente Deventer heeft de KNVB nu alsnog verzocht de wedstrijd later in het jaar in te plannen. Go Ahead Eagles begint het seizoen daardoor met twee uitwedstrijden: op 30 augustus tegen FC Dordrecht en twee weken later tegen SC Cambuur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen