Clicky

 
Transport Online - Donderdag persconferentie Rutte en De Jonge over corona

Donderdag persconferentie Rutte en De Jonge over corona

Donderdag persconferentie Rutte en De Jonge over corona
04-08-2020 13:41 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Donderdag houden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) om 19.00 uur een persconferentie over de huidige stand van zaken omtrent corona in Nederland. De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat ze de "algemene situatie zullen duiden, inzoomen op de situatie in bepaalde regio's en zo nodig aanvullende, regionaal ondersteunende maatregelen aankondigen."

Op dezelfde dag komt een deel van de Tweede Kamer bijeen om te bepalen of er een plenair debat komt over corona. Dit is aangevraagd door PvdA-leider Lodewijk Asscher.

Er stond al een commissievergadering gepland voor 12 augustus, maar Asscher wilde een week eerder een plenair debat. De coalitiepartijen hadden al aangegeven hier geen behoefte aan te hebben, liet Asscher maandag weten in het radioprogramma Nieuws en Co op NPO Radio1. Hij vond dat "heel onverstandig" en riep de regeringspartijen op om desnoods in een commissievergadering de situatie rond corona te bespreken.

Het aantal coronabesmettingen loopt sinds enkele weken weer op, met name in de regio's Rotterdam en Amsterdam. Deze steden hebben vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht ingesteld voor bepaalde stadsgebieden. Wie zich hier in Amsterdam niet aan houdt, riskeert een boete van 95 euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions