Clicky


'Paus Benedictus XVI is ernstig ziek'

'Paus Benedictus XVI is ernstig ziek'
03-08-2020 10:52 | Buitenland | auteur ANP/AFP

BERLIJN - Paus emeritus Benedictus XVI is ernstig ziek geworden na een reis naar Duitsland. Hij zou last hebben van wondroos, zegt biograaf Peter Seewald tegen de krant Passauer Neue Presse.

De 93-jarige Benedictus trad in 2013 om gezondheidsredenen terug als paus. Hij bezocht afgelopen juni zijn zieke broer Georg in Beieren. Het zou de eerste keer sinds zijn vertrek als kerkvorst zijn geweest dat Benedictus Italië verliet. Zijn broer overleed enkele weken na het bezoek op 96-jarige leeftijd.

Seewald bracht onlangs een bezoek aan de voormalige kerkvorst, die oorspronkelijk Joseph Ratzinger heette, om hem zijn biografie te presenteren. De stem van de zieke Benedictus zou toen nauwelijks hoorbaar zijn geweest. Ondanks zijn aandoening, een ontsteking die erg pijnlijk kan zijn, was de geestelijke optimistisch. Hij wil mogelijk weer gaan schrijven als hij is opgeknapt.

De conservatieve Benedictus was de eerste paus in zeshonderd jaar die zijn ambt neerlegde. Hij werd opgevolgd door paus Franciscus, die wordt gezien als hervormingsgezind.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions