Transport Online - Vermiste zwemmer bij Julianadorp die kinderen wilde helpen aangespoeld op strand

Vermiste zwemmer bij Julianadorp die kinderen wilde helpen aangespoeld op strand

Vermiste zwemmer bij Julianadorp die kinderen wilde helpen aangespoeld op strand
02-08-2020 16:05 | Binnenland | auteur ANP

JULIANADORP - [update 16:05 uur] Een man die nabij het Noord-Hollandse Julianadorp verdween toen hij drie kinderen uit het water wilde helpen, is aangespoeld op het strand. Daar is de reanimatie gestart en inmiddels wordt hij met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht, meldt Kustwacht Nederland.

De man werd niet meer gezien nadat hij de drie kinderen wilde helpen. De kinderen zijn in veiligheid, aldus de Kustwacht. Vanuit het Kustwachtcentrum werd een zoekactie gecoördineerd, waaraan reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), een helikopter en een Kustwachtvliegtuig meededen.

De Kustwacht meldde rond 14.50 uur dat er een zoekactie plaatsvond. Omstreeks 15.45 uur maakte de Kustwacht bekend dat de man is aangespoeld op het strand. Over de identiteit en de toestand van de man is verder niets bekend, aldus de Kustwacht. De zoekactie is beëindigd.

Volgens de Kustwacht blijken de muistromen ter plaatse erg verraderlijk te zijn. Daarom blijven preventief twee reddingboten van de KNRM nog even op het water.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,658
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions