Transport Online - Brit (72) aangehouden na vondst 53 kilo harddrugs in verhuiswagen [+foto's]

Brit (72) aangehouden na vondst 53 kilo harddrugs in verhuiswagen

Brit (72) aangehouden na vondst 53 kilo harddrugs in verhuiswagen [+foto's]
31-07-2020 19:39 | Criminaliteit | auteur Redactie

MAARTENSDIJK - De politie heeft in de nacht van 29 op 30 juli een 72-jarige Brit aangehouden die lag te slapen in een verhuiswagen op een parkeerplaats langs de A27 nabij Maartensdijk. In die verhuiswagen is 53 kilo aan verdovende middelen aangetroffen. Het gaat om 30 kilo heroïne, 20 kilo cocaïne en 3 kilo MDMA. De 72-jarige Brit is vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam die 14 dagen bewaring heeft bevolen.

De man uit Folkstone, Kent, is door de Nederlandse politie aangehouden na een tip vanuit het Verenigd Koninkrijk. De man zou met een verhuiswagen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland rijden om daar drugs op te halen bestemd voor de Britse markt. Naar aanleiding van die tip is de Landelijke Eenheid van de politie een onderzoek gestart. 

In het Verenigd Koninkrijk zelf werden twee mannen door de Britse politie opgepakt. De arrestaties vloeien voort uit Operatie Venetic, een onderzoek waarin de politie live meelas met criminelen via het communicatienetwerk EncroChat. In het Verenigd Koninkrijk zijn honderden arrestaties verricht. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,684
Diesel1,266

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions