Transport Online - Veiligheidsregio: Wilt u naar Zandvoort? Doe het niet!

Veiligheidsregio: Wilt u naar Zandvoort? Doe het niet!

Veiligheidsregio: Wilt u naar Zandvoort? Doe het niet!
31-07-2020 12:35 | Coronavirus | auteur ANP

ZANDVOORT - Het is bijzonder druk op de stranden langs de kust. De parkeerplaatsen bij Zandvoort, Bloemendaal, Noordwijk en Wassenaar staan helemaal vol. De Veiligheidsregio Kennemerland roept mensen op niet naar Zandvoort te komen. "Wilt u nog naar Zandvoort? Doe het niet!", twittert Marianne Schuurmans, voorzitter van de veiligheidsregio waar Zandvoort onder valt. Ook de gemeente Katwijk roept mensen op niet meer naar de kustplaats te komen.

Als de mensen die nu in Zandvoort zijn, naar huis gaan, kan het erg druk worden in de treinen. Schuurmans roept mensen daarom op voor 15.00 uur of na 20.00 uur te vertrekken.

De parkeerplaatsen bij de stranden van Hoek van Holland zijn ook vol, meldt Rijkswaterstaat. Het is verder druk bij Rockanje, ten westen van Rotterdam, en op de snelweg en de provinciale wegen tussen Wouw in het westen van Brabant en het Zeeuwse Kruiningen.

Ook het recreatiegebied Zeumeren bij Barneveld gaat dicht. Het maximumaantal bezoekers is bereikt, de slagbomen blijven omlaag en er mogen geen nieuwe bezoekers naar binnen. Datzelfde geldt voor de Zandenplas bij Nunspeet op de Veluwe en voor Strand Nulde-Zuid aan het Nuldernauw tussen Gelderland en Flevoland.

De gemeente Vught roept mensen op niet naar het meer de IJzeren Man te komen. Staatsbosbeheer waarschuwt dat de zwemplassen Gasselterveld en het Nije Hemelriek op de Hondsrug in Drenthe vol zijn. De toegangswegen worden met hekken afgesloten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,739
Diesel1,405

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions