Clicky

 
Transport Online - Air France-KLM verwacht nieuwe aandelen uit te geven

Air France-KLM verwacht nieuwe aandelen uit te geven

Air France-KLM verwacht nieuwe aandelen uit te geven
31-07-2020 12:09 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - [update 13:25 uur] Air France-KLM moet op een bepaald moment nieuwe aandelen uitgeven om de crisis te doorstaan. Dat zei financieel topman Frédéric Gagey in een conference call met analisten. Zij vroegen hem onder andere hoe het luchtvaartconcern leningen van de Nederlandse en Franse overheid verwacht terug te betalen.

Door de coronacrisis zag Air France-KLM in het tweede kwartaal bijna de gehele passagiersstroom wegvallen, nadat reisbeperkingen internationaal reizen onmogelijk hadden gemaakt. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie leed een verlies van 2,6 miljard euro op een sterk gedaalde omzet.

Zowel Nederland als Frankrijk heeft een aandelenbelang van circa 14 procent in Air France-KLM. De Nederlandse regering gaf bij de aankondiging van 3,4 miljard euro steun, in de vorm van directe leningen en kredietgaranties, al aan dat een kapitaalinjectie door aandeelouders de meest logische optie voor vervolgsteun is. Frankrijk zegde dit jaar al een steunpakket ter waarde van 7 miljard euro toe.

De Franse minister van Economie en Financiën Bruno Le Maire verklaarde tegenover televisiezender CNEWS al dat hij "alles zal doen" om Air France te behouden voor Frankrijk. Daarbij is een kapitaalverhoging niet uitgesloten, zei staatssecretaris Agnès Pannier-Runacher in een interview met radiozender LCI.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden