Clicky

 Wegblijvende reiziger zorgt voor fors verlies Deutsche Bahn

Wegblijvende reiziger zorgt voor fors verlies Deutsche Bahn
30-07-2020 23:10 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/DPA

BERLIJN - De Duitse spoorvervoerder Deutsche Bahn heeft door de coronacrisis een miljardenverlies geleden in het eerste halfjaar. Reizigers bleven massaal weg toen Duitsland lockdownmaatregelen aankondigde.

Het aantal reizigers voor Deutsche Bahn lag 43 procent lager dan in de eerste helft van 2019, op net geen 41 miljoen. Ook had dochter Arriva te lijden van maatregelen in onder meer Italië en Spanje. In het Verenigd Koninkrijk speelden bovendien uitdagingen door de brexit een rol. In totaal schreef Deutsche Bahn 1,4 miljard euro af op Arriva.

Topman Richard Lutz van het staatsbedrijf noemt de coronacrisis "de ergste financiële crisis" in de geschiedenis van zijn bedrijf. "Covid-19 heeft voor een abrupt einde gezorgd aan onze succesvolle groei."

Deutsche Bahn verwacht voor heel 2020 een operationeel verlies van maximaal 3,5 miljard euro. Hoe de economie herstelt van het coronavirus speelt daarbij een belangrijke rol. Lutz verwacht geen "normale vraag naar treinreizen" tot er een vaccin is, wat hij op zijn vroegst in 2022 voorziet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions