Clicky

 
Transport Online - Pride ziet af van demonstratie op Museumplein

Pride ziet af van demonstratie op Museumplein

Pride ziet af van demonstratie op Museumplein
30-07-2020 19:08 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De organisatie van de Pride Amsterdam ziet af van een demonstratie op het Museumplein zaterdag uit vrees voor drukte. "We willen niet onnodig voor problemen zorgen", zegt een woordvoerder.

De gemeente had net extra maatregelen aangekondigd in verband met een verwacht druk weekend in de hoofdstad, onder meer vanwege de Pride en het mooie weer. De demonstratie tegen homo- en transfoob geweld, die plek bood aan maximaal 7000 betogers, was een van de onderdelen van het alternatieve programma van de Pride Amsterdam. De jaarlijkse feesten en evenementen, zoals de roemruchte botenparade, kunnen vanwege het coronavirus niet doorgaan.

De gemeente kondigde onder meer aan dat de toegang tot gebieden met populaire horeca voor de lhbti-gemeenschap dit weekend wordt gedoseerd en hosts en verkeersregelaars de drukte op diverse plekken in goede banen leiden. Bezoekers van cafés in de Reguliersdwarsstraat moeten reserveren. Ook rond de demonstratie waren maatregelen aangekondigd, zoals matrixborden.

Het programma van de demonstratie is zaterdag wel te zien op Pride TV, dat onder meer uitzendt op de deze week gratis toegankelijke digitale zender OUTtv. "Blijf thuis voor de buis", roept de organisatie op.

Volgens de woordvoerder was het protest gepland in een tijd waarin het nog niet zo druk was in de stad. De afgelopen tijd komen er steeds meer mensen naar Amsterdam, waardoor het lastig is voldoende afstand te houden. De veiligheidsregio heeft al diverse maatregelen getroffen, zoals eenrichtingsverkeer, het kunnen afsluiten van drukke straten en vanaf volgende week woensdag geldt er op vijf plekken een mondkapjesplicht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions