Transport Online - 'Extra douane op Schiphol nodig voor coronacontroles'

'Extra douane op Schiphol nodig voor coronacontroles'

'Extra douane op Schiphol nodig voor coronacontroles'
28-07-2020 23:45 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Schiphol en andere Nederlandse luchthavens moeten een tweede douanecontrole invoeren voor reizigers die uit bestemmingen komen waarvoor het reisadvies code oranje is afgekondigd. Daarvoor pleit Wim Schellekens, oud-hoofdinspecteur van de Inspectie voor de Gezondheidszorg op radiozender BNR.

Het stoort Schellekens, die minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) van advies voorziet, dat reizigers uit populaire vakantiebestemmingen zoals Kroatië en Barcelona niet getest worden op het coronavirus. "Zaak is om het coronavirus in te dammen. Daarom moet je er bovenop zitten. Op dit moment gebeurt er niets op de luchthavens. Reizigers kunnen zo door de douane heen, hun koffer pakken en naar huis gaan," stelt Schellekens.

Het advies aan terugkeerders om twee weken in thuisquarantaine te gaan vindt Schellekens "te vrijblijvend." Daarvoor in de plaats moet volgens hem een tweede douanecontrole, een zogeheten quarantaine-straat, komen voor reizigers uit oranje-coronagebieden. Daar kan worden getest en kunnen mensen instructies krijgen over quarantaine.

Schellekens vindt verder dat de overheid moet bijspringen als mensen inkomsten mislopen, wanneer ze in quarantaine zitten.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen