Transport Online - Aantal coronapatiënten in ziekenhuis blijft stabiel

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis blijft stabiel

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis blijft stabiel
28-07-2020 16:51 | Coronavirus | auteur ANP

ROTTERDAM - De toename van het aantal coronagevallen leidt nog altijd niet tot drukte in de ziekenhuizen. Het aantal opgenomen coronapatiënten blijft stabiel.

Op de intensive cares liggen dinsdag 19 mensen met het coronavirus. Dat zijn er 2 minder dan op maandag, maar 3 meer dan op zondag. Het aantal schommelt nu al twee weken rond de 20. Het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen steeg van 70 naar 77. Ook dat past binnen het beeld van de afgelopen twee weken. In totaal liggen momenteel 96 coronapatiënten in een ziekenhuis. "Een stabiel en rustig beeld", noemt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg het.

Op de ic's liggen ook 538 mensen met andere aandoeningen, zoals kanker en hartklachten. Dat betekent dat intensivisten in totaal 557 mensen behandelen. Dat aantal schommelt al sinds begin juni rond de 600. Onder normale omstandigheden zouden ic's ongeveer 900 mensen behandelen. Daarvoor zijn 1150 bedden beschikbaar. Meer dan de helft van de ic-bedden wordt momenteel dus niet gebruikt.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,637
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions