Clicky

 Qbuzz waarschuwt werknemers: minder vraag betekent minder bussen en mensen

Qbuzz waarschuwt werknemers: minder vraag betekent minder bussen en mensen
28-07-2020 14:09 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Bij werknemers in het openbaar vervoer groeit de onrust over de gevolgen die de coronacrisis uiteindelijk zal hebben voor de werkgelegenheid. In een videoboodschap aan de werknemers windt Qbuzz-directeur Gerrit Spijksma er geen doekjes om: minder reizigers betekent uiteindelijk ook minder bussen en mensen.

Qbuzz zal zeker niet het enige vervoersbedrijf zijn dat momenteel de knopen telt, verwacht Job Marskamp, onderhandelaar van CNV Vakmensen. “We snappen dat vervoersbedrijven zich momenteel zorgen maken over de situatie. Er maken veel minder reizigers gebruik van het openbaar vervoer. En tegelijkertijd zijn er steeds meer zwartrijders, bleek onlangs uit een steekproef. Dat gaat natuurlijk niet goed. De overheid springt weliswaar financieel bij, maar daar gaan vervoersbedrijven het op langere termijn niet mee redden. Het gevolg kan zijn dat vervoersbedrijven moeten gaan reorganiseren of in het ergste geval failliet gaan.”

Perspectief bieden

CNV Vakmensen wil dat de provincies – in hun rol als opdrachtgever – hun verantwoordelijkheid nemen voor een goed draaiend openbaar vervoer. Marskamp: “Niemand zit te wachten op faillissementen en een haperende dienstregeling. De provincies zullen in deze crisistijd duidelijkheid moeten geven aan de vervoersbedrijven, zodat ze voldoende perspectief hebben om ook op langere termijn de dienstregeling goed uit te kunnen voeren. Dat is in het belang van iedereen, zowel reizigers als werknemers.”

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats