Transport Online - Vrachtwagen lekt zoutzuur [+foto's]

Vrachtwagen lekt zoutzuur

Vrachtwagen lekt zoutzuur [+foto's]
28-07-2020 12:02 | Gevaarlijke Stoffen | auteur Redactie

APPEN - Dinsdagochtend om 07.55 uur kreeg de Duitse brandweer een melding binnen over een vrachtwagen waar een nog onbekende vloeistof uit lekte. De vtrekker met oplegger stond bij een expediteur aan de Appener Strasse in het Duitse Appen.

Na inspectie bleek de stof waterstofchloride, beter bekend als zoutzuur, te zijn. Niemand raakte gewond en volgens de brandweer was er geen gevaar voor de omgeving.

Een dun druipspoor van het gelekte zuur op de binnenplaats van het bedrijf werd besprenkeld met speciale bindmiddelen. De trailer van de oplegger werd geopend en geïnspecteerd door vier personen in chemisch beschermende pakken (CSA). Naast diverse andere goederen had de vrachtwagen 840 liter zoutzuur geladen, verpakt in jerrycans van tien liter. Eén van deze jerrycans lekte door nog onbekende redenen.

Om bij de jerrycans te komen moest de oplegger handmatig worden gelost. De expediteur hielp hierbij met een heftruck. De kapotte jerrycan werd uiteindelijk teruggevonden en vastgezet zodat er geen stof ongecontroleerd kon ontsnappen.

Na twee en een half uur werd de parkeerplaats weer overgedragen aan het bedrijf.

De Appener Strasse was tijdens de hele operatie volledig afgesloten. Zo'n 55 brandweerlieden uit Appen en de LZG werden ingezet, evenals de hulpdiensten met spoedeisende hulp, RTW en organisatiemanager en politie.

Foto's

  • J.Roeland
    Brandweer West en Midden Brabant.
  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions