Transport Online - Poolse vrachtwagenchauffeur aangehouden na diefstal lading iPhones op Schiphol-Rijk

Poolse vrachtwagenchauffeur aangehouden na diefstal lading iPhones op Schiphol-Rijk

Poolse vrachtwagenchauffeur aangehouden na diefstal lading iPhones op Schiphol-Rijk
28-07-2020 08:46 | Criminaliteit | auteur Redactie

SCHIPHOL - De Recherche van de Koninklijke Marechaussee is bezig met een groot onderzoek naar de diefstal van een lading iPhones ter waarde van 3 miljoen euro. De telefoons werden op zaterdag 14 maart 2020 gestolen vanuit een bedrijf op Schiphol-Rijk. In het onderzoek is inmiddels een 35-jarige man uit Polen aangehouden, meldt de Koninklijke Marechaussee dinsdag.

Rechercheurs vermoeden dat een of meer personen van diverse bedrijven hebben geholpen bij de diefstal. Hierbij is mogelijk gebruik gemaakt van vervalste vrachtdocumenten. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat de lading iPhones vermoedelijk in Edam (Noord-Holland) zou zijn overgeladen of uitgeladen. Ook is duidelijk dat kort na de diefstal meerdere gestolen telefoons geactiveerd zijn in Nederland.

Een dag na de roof op 15 maart 2020 kon de Marechaussee een 35-jarige man uit Polen aanhouden. Hij is de chauffeur die de zending meenam van het bedrijf op Schiphol-Rijk. De man is inmiddels in vrijheid, maar blijft wel verdachte in de zaak.

De Marechaussee zet het onderzoek voort en is op zoek naar getuigen of mensen die over informatie beschikken die kan leiden tot het oplossen van de zaak. Indien u over informatie beschikt die u nog niet heeft gedeeld met het onderzoeksteam, kunt u contact opnemen met de Politie Opsporingstiplijn op 0800 – 6070. Als u liever met iemand van het Team Nationale Inlichtingen spreekt, dan kunt u bellen met het nummer 079-345 8 999 of anoniem tips doorgeven via M: 0800-7000.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions