Clicky

 
Transport Online - Politie Antwerpen sluit 34 horecazaken

Politie Antwerpen sluit 34 horecazaken

Politie Antwerpen sluit 34 horecazaken
27-07-2020 14:52 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

ANTWERPEN - De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend 34 horecazaken waaronder vijf shishabars gesloten omdat ze maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus niet naleefden. Vooral de regel dat medewerkers mondkapjes moeten dragen werd overtreden. De politie controleerde meer dan 550 zaken.

Antwerpen heeft vanwege het snel groeiende aantal coronabesmettingen de handhaving opgevoerd. Iedereen in de stad moet sinds maandag een mondkapje bij zich hebben, zodat dat op drukke plekken opgezet kan worden.

Burgemeester Bart De Wever riep horeca-uitbaters in Antwerpen zaterdagavond via Twitter op de regels te respecteren. Toen had de politie al negen zaken tijdelijk gesloten.

900 besmettingen

In de provincie Antwerpen zijn in een week tijd meer dan negenhonderd besmettingen vastgesteld. Virologen hebben opgeroepen de stad voorlopig te mijden.

Ook in andere delen van het land worden stijgingen gemeld. De Nationale Veiligheidsraad zit al uren samen om zich te beraden over het terugdraaien van eerder versoepelde maatregelen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats