Clicky


Amerikaanse senator noemt slavernij 'noodzakelijk kwaad'

Amerikaanse senator noemt slavernij 'noodzakelijk kwaad'
27-07-2020 10:25 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - Volgens de Amerikaanse senator Tom Cotton was de slavernij in de Verenigde Staten een "noodzakelijk kwaad waar ons land op gebouwd is". De Republikeinse senator uit de staat Arkansas zei dit tegen een lokale krant als reactie op een wet die hij heeft ingediend om een nieuw lesplan over slavernij tegen te gaan.

Cottons wet gaat over het 1619 Project, dat vorig jaar werd gelanceerd door The New York Times. Het project wil dat de geschiedenislessen vanaf het jaar 1619 worden herzien, toen kwamen de eerste schepen met slaven aan boord aan in de toen nog Engelse kolonie. Er moet een veel grotere nadruk komen op de gevolgen van slavernij en de bijdrage van zwarte Amerikanen aan de geschiedenis.

Senator Cotton wil met zijn wet voorkomen dat het lesprogramma voor scholen wordt aangepast, omdat "slavernij nodig was". Volgens Cotton hebben de stichters van de VS altijd de bedoeling gehad om slavernij uiteindelijk af te schaffen. "De boodschap van het 1619 Project is onjuist. Ons land is niet in de wortels racistisch."

Nikole Hannah-Jones, een van de oprichters van het project, verbaast zich op Twitter over Cotton. "Als slavernij gebaseerd op huidskleur, waar het was toegestaan om mensen te verkrachten, martelen en te verkopen voor winst, een noodzakelijk kwaad is, dan is het moeilijk voor te stellen wat daar niet onder valt."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions