Clicky

 
Transport Online - ProRail rondt grote klus in Amsterdam deze week af

ProRail rondt grote klus in Amsterdam deze week af

ProRail rondt grote klus in Amsterdam deze week af
26-07-2020 09:47 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - De werkzaamheden aan het spoor in Amsterdam, waardoor er zestien dagen geen treinverkeer is tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA, komen in een afrondende fase. Nadat afgelopen week een tunnel werd aangelegd onder twee treinsporen en zeven metrosporen op de Amstelstroomlaan, worden dit weekend de onderdelen van de rails weer teruggelegd en de wissel ingehesen. De klus moet donderdag klaar zijn.

ProRail werkt sinds 14 juli aan de bouw van nieuwe seinen, wissels, trappen en een tunnel om de grote reizigersgroei in de regio op te kunnen vangen. Met de tunnel, die is bedoeld voor auto's, voetgangers en fietsers, worden twee woonwijken met elkaar verbonden. Door alles tegelijk te doen, is het werk veel sneller klaar. Als de werkzaamheden los van elkaar zouden worden gedaan, zou de spoorbeheerder drie jaar bezig zijn.

De komende dagen is ProRail nog druk met de afwerking en worden de metrosporen getest. De nieuwe tunnel is vooralsnog alleen toegankelijk voor bouwverkeer, aangezien er in de woonwijken veel wordt gebouwd. Vanaf 2024 kunnen automobilisten, fietsers en voetgangers eronder door.

Ook de ruwbouw van een nieuwe trap bij station Amsterdam Amstel is klaar. Daardoor kunnen meer reizigers sneller de trein in- en uitstappen. Bij station Amsterdam Muiderpoort zorgen verder nieuwe seinen en wissels ervoor dat treinen bij calamiteiten of drukte kunnen keren. Dit gebeurt nu nog bij Centraal, maar kan in de toekomst hier niet meer zo makkelijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden