Clicky


Orkaan Hanna stormt af op door corona geplaagd Texas

Orkaan Hanna stormt af op door corona geplaagd Texas
25-07-2020 20:24 | Buitenland | auteur ANP

MIAMI - De tropische storm Hanna is zaterdag uitgegroeid tot een orkaan van categorie 1 en stormt op Texas af. Deze Amerikaanse staat wordt momenteel al zwaar geteisterd door de coronapandemie. Het National Hurricane Center (NHC) verwacht dat Hanna aan het begin van de avond (lokale tijd) aan land komt tussen Port Mansfield, niet ver van de grens met Mexico, en Mesquite Bay. De grootste stad in die kuststreek is Corpus Christi.

De meteorologen van het NHC waarschuwen de bevolking in het gebied voor windsnelheden van 130 kilometer per uur en hevige regenval. Plaatselijk zou er 450 millimeter kunnen vallen. De kans op overstromingen is groot. De verwachting is dat de orkaan, de eerste van het Atlantische seizoen, boven het warme water van de Golf van Mexico nog wat in kracht zal toenemen. Boven land zal de wind afnemen, wat niet wil zeggen dat het gevaar dan is geweken.

De autoriteiten in Corpus Christi hebben openbare gelegenheden zoals bibliotheken en musea gesloten en de inwoners aangeraden voorzorgsmaatregelen te nemen. Burgemeester Joe McComb drukte volgens de krant Texas Tribune de bewoners van de delen van de stad die dreigen onder te lopen op het hart bij evacuatie de coronamaatregelen niet uit het oog te verliezen. "Neem genoeg mondkapjes mee, want jullie zijn misschien wel enkele dagen weg. Maar ook thuis raad ik aan ze te dragen als daar veel personen verblijven."