Clicky

 
Transport Online - Deel Belgische kust voert strengere mondkapjesplicht in

Deel Belgische kust voert strengere mondkapjesplicht in

Deel Belgische kust voert strengere mondkapjesplicht in
25-07-2020 20:20 | Coronavirus | auteur ANP/BELGA

DE PANNE/ANTWERPEN - Langs een groot deel van de Belgische kust is het vanaf maandagmorgen in vier gemeenten verplicht overal in openbare ruimtes een mondkapje te dragen, met uitzondering van het strand en natuurgebieden. De betrokken gemeenten gaan hiermee verder dan was afgesproken op het niveau van de provincie (West-Vlaanderen). De plicht geldt in alle gemeenten vanaf Oostende tot aan de Franse grens, met uitzondering van Middelkerke (tussen en Oostende en Nieuwpoort).

De burgemeester van De Panne, Bram Degrieck, zei dat de gemeenten de uitbreiding van de plicht zelf ter hand nemen omdat de federale overheden in zijn ogen te aarzelend optreden. In de havenstad Oostende is de verplichting zaterdag al ingegaan, maar hier weer niet voor fietsers.

Op de 'coronakaart' van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding is de kleur van heel België in licht-oranje veranderd, berichtten Belgische media zaterdag. Dat betekent dat er de afgelopen twee weken tussen de twintig en zestig besmettingen per 100.000 inwoners zijn vastgesteld. Vrijwel het hele continent ten noorden van de Pyreneeën en ten zuiden van Scandinavië is lichtgeel gekleurd, met minder dan twintig gevallen per 100.000 inwoners. België en Luxemburg vormen een uitzondering. De nationale raad die over de bestrijding van het virus gaat, komt maandag vervroegd bijeen om over de toename van het aantal coronabesmettingen te praten en mogelijk nieuwe maatregelen te nemen. De bijeenkomst stond eigenlijk pas vrijdag op het programma.

Sommige overheden wachten niet af. De provincie Antwerpen heeft zaterdag al besloten tot een "'sociale bubbel van maximaal tien mensen" voor vier weken. Het is dan de bedoeling dat mensen tien anderen uitkiezen met wie ze in een maand tijd sociale contacten onderhouden en anderen uitsluiten. Het provinciale crisisteam vraagt alle familiebijeenkomsten of feestjes uit te stellen. Samenkomsten van meer dan tien mensen in openbare ruimtes zijn niet toegestaan en op alle drukke, voor het publiek toegankelijke plekken is het dragen van mondkapjes in de provincie Antwerpen verplicht voor iedereen ouder dan twaalf jaar. De gezondheidsautoriteiten stellen dat het aantal nieuwe besmettingen in de provincie hoger is dan elders in het land. En iedere patiënt besmet er nu bijna twee anderen, wat een hoog reproductiegetal is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,138
Diesel1,830

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats