Transport Online - WeLoveHema en HouDeHema doen bod op HEMA

WeLoveHema en HouDeHema doen bod op HEMA

WeLoveHema en HouDeHema doen bod op HEMA
24-07-2020 23:43 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - De twee burgerinitiatieven die HEMA in handen willen krijgen, hebben een bod op de winkelketen uitgebracht. Het bod van WeLoveHema en HouDeHema werd gedaan voordat de deadline afliep voor geïnteresseerde kopers, aldus een verklaring.

Er werden geen financiële details gemeld, maar een woordvoerder namens WeLoveHema zei dat het bod serieus wordt genomen. "WeLoveHema en HoudeHema hebben gezamenlijk een bod uitgebracht met het doel uiteindelijk de HEMA in handen te krijgen. Deze week horen we of door zijn naar de volgende ronde", aldus de verklaring.

De zegsman zei dat tienduizenden mensen zich hebben aangemeld die willen investeren in HEMA, waarbij soms flinke bedragen werden toegezegd. Ook grote partijen willen volgens hem meedoen. Sinds juni werken de twee burgerinitiatieven samen. Bij HouDeHema is onder anderen Eerste Kamerlid Mei Li Vos betrokken. De partijen vullen elkaar naar eigen zeggen goed aan, wat betreft kennis van retail en marketing en op juridisch en financieel gebied.

In juni werd bekend dat HEMA in handen komt van schuldeisers in ruil voor het verlagen van de schuld. Daardoor verloor miljardair Marcel Boekhoorn de zeggenschap bij de warenhuisketen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,268

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions