Transport Online - Verenigde Staten laat 2.000 vliegtuigen van Boeing inspecteren

Verenigde Staten laat 2.000 vliegtuigen van Boeing inspecteren

Verenigde Staten laat 2.000 vliegtuigen van Boeing inspecteren
24-07-2020 17:22 | Buitenland | auteur ANP/AFP

WASHINGTON - De Amerikaanse autoriteiten hebben luchtvaartmaatschappijen opdracht gegeven zo'n 2000 vliegtuigen van Boeing te inspecteren die vanwege de coronacrisis aan de grond worden gehouden. Het gaat om toestellen die al zeven dagen of langer niet hebben gevlogen.

Luchtvaartautoriteit FAA wil dat wordt gecontroleerd of sprake is van corrosie bij bepaalde onderdelen van de Boeing 737 NG en Classic. Die zou ertoe kunnen leiden dat motoren uitvallen. De afgelopen tijd zouden herhaaldelijk meldingen zijn binnengekomen over dergelijke problemen.

Corrosie zou vaker kunnen optreden als vliegtuigen langere tijd niet worden gebruikt. Dat komt nu veel vaker voor dan gebruikelijk omdat de vraag naar vliegreizen door de pandemie flink is afgenomen. Vliegtuigbouwer Boeing laat weten luchtvaartmaatschappijen te zullen ondersteunen die met problemen te maken krijgen.

Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) neemt de aanwijzing van de FAA over. De luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht hun toestellen extra te controleren als die lang hebben stilgestaan. Dat heeft een woordvoerster van de Inspectie Leefomgeving en Transport gezegd.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen