Transport Online - Lufthansa parkeert zes Boeings op vliegveld Twente

Lufthansa parkeert zes Boeings op vliegveld Twente

Lufthansa parkeert zes Boeings op vliegveld Twente
24-07-2020 11:34 | Coronavirus | auteur ANP

ENSCHEDE - De laatste van zes Boeing 747-400 van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa is vrijdagochtend op Twente Airport bij Enschede geland. Lufthansa parkeert deze imposante toestellen voor onbepaalde tijd op het Twentse vliegveld, omdat er door de coronacrisis vrijwel geen lange vluchten zijn waarvoor de zogenoemde widebody-vliegtuigen worden gebruikt, aldus directeur Meiltje de Groot van Twente Airport.

Twente Airport wil zich ontwikkelen tot een plek waar grote luchtvaartmaatschappijen hun toestellen kunnen parkeren voor onderhoud. De komst van de toestellen van Lufthansa geeft deze plannen "een vliegende start", aldus De Groot. "Europese luchthavens hebben steeds minder ruimte en bovendien gaat onderhoud ten koste van beschikbare tijd om te landen en op te stijgen op de vliegvelden. Er is daarom een groeiende vraag naar parkeerplaatsen." Op het Twentse vliegveld zijn ook twee grote toestellen van andere bedrijven geparkeerd.

De Boeings van Lufthansa zijn uit de hele wereld naar Enschede gevlogen. Lufthansa onderhoudt de jumbo's zelf, maar het is nog niet zeker of alle toestellen weer in gebruik worden genomen als er geen beperkingen meer gelden voor het luchtverkeer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,901
Diesel1,531

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen