Transport Online - Agenten bekogeld na beëindigen huisfeest in Den Haag

Agenten bekogeld na beëindigen huisfeest in Den Haag

Agenten bekogeld na beëindigen huisfeest in Den Haag
22-07-2020 13:43 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - De politie heeft woensdagnacht een feest in een woning aan de Steijnlaan in Den Haag beëindigd na een overlastmelding. Meerdere jongeren keerde zich daarbij tegen de agenten. Een 17-jarige jongen is aangehouden voor belediging. De vier bewoners van de woning kregen een boete voor het overtreden van de coronamaatregelen, meldt de politie.

Rond middernacht kwam bij de politie een melding van geluidsoverlast binnen. Toen de agenten bij de woning aan de Steijnlaan aankwamen waren op de locatie circa 30-40 personen bij elkaar gekomen. De ruimte was te klein om onderling 1,5 meter afstand te houden. Agenten verzochten de aanwezigen de woning te verlaten. Een aantal personen gaf daar direct gehoor aan. Een 17-jarige jongen was niet voornemens om het feest te beëindigen en beledigde de agenten. Hij is daarop aangehouden voor belediging. Bij zijn aanhouding heeft hij zich flink verzet.

De groep van ongeveer 25 feestgangers keerde zich uiteindelijk tegen de agenten en gooiden met voorwerpen naar hen. Vanuit de woning werden stenen gegooid, een steen beschadigde de voorruit van een politievoertuig. Voor de veiligheid werden omliggende straten korte tijd afgesloten. De agenten bleven ongedeerd. Uiteindelijk zijn politiehonden ingezet om de rust terug te laten keren.

De bewoners van de woning kregen een boete voor het overtreden van de coronamaatregelen. De agenten doen aangifte voor geweld. De politie onderzoekt de zaak en bekijkt de beelden van het feest, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions