Clicky

 
Transport Online - Luchtvaart dringt aan op coronatests om weer op VS te vliegen

Luchtvaart dringt aan op coronatests om weer op VS te vliegen

Luchtvaart dringt aan op coronatests om weer op VS te vliegen
21-07-2020 19:55 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

WASHINGTON - Grote Europese en Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen willen weer passagiers kunnen vervoeren tussen Europa en de Verenigde Staten. Daarom roepen ze de autoriteiten in Brussel en Washington op om samen te werken aan gemeenschappelijke testen van vliegtuigpassagiers op Covid-19. Daarmee zou de reizigersstroom weer op gang kunnen worden gebracht.

American Airlines, United Airlines, Lufthansa en International Airlines Group (IAG), het moederbedrijf van Iberia en British Airways, hebben hiervoor samen een brief opgesteld. Die hebben ze verstuurd aan de Amerikaanse vicepresident Mike Pence en Ylva Johansson, de eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken.

Door de coronacrisis is Europa op slot voor de meeste Amerikanen, en omgekeerd de VS voor de meeste Europeanen. Onderling overleg heeft nog niet tot heropening van de grenzen geleid. "We erkennen dat testen een aantal uitdagingen met zich meebrengt, maar we zijn van mening dat een proef-testprogramma voor de trans-Atlantische markt een uitstekende gelegenheid zou kunnen zijn voor de overheid en de industrie om samen te werken en manieren te vinden om obstakels te overwinnen", stellen de luchtvaartmaatschappijen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats