Transport Online - Medewerkers dc Wehkamp zetten staking door

Medewerkers dc Wehkamp zetten staking door

Medewerkers dc Wehkamp zetten staking door
21-07-2020 17:12 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

MAURIK/ZWOLLE - De medewerkers van het distributiecentrum van Wehkamp in Maurik staken ook morgen. Zij voeren dan voor de derde dag op rij actie, voor een beter sociaal plan voor de mensen die hun baan verliezen bij de reorganisaties.

Een informeel gesprek tussen de FNV en de online winkel heeft dinsdag niets opgeleverd. Het ultimatum dat de vakbond afgelopen week heeft opgelegd, blijft dus van kracht.

"Ik vind dit zo pijnlijk", zegt Ali Aklalouch, bestuurder van FNV Handel. "De mensen die werken bij Wehkamp zijn ontzettend loyaal, zij hebben dit bedrijf opgebouwd. Daarom verdienen ze meer dan hun werkgever hen biedt. Niemand staakt voor zijn lol, maar we geven niet op. We gaan door met onze acties tot Wehkamp met iets beters komt."

Zeker 75 medewerkers van Wehkamp hebben dinsdag actie gevoerd bij het hoofdkantoor in Zwolle. Zij hebben de directie een petitie overhandigd met handtekeningen van 264 werknemers, een derde van het personeel. Zo’n veertig medewerkers waren met bussen uit Maurik gekomen, waar maandag al werd gestaakt bij het distributiecentrum; de eerste staking ooit bij Wehkamp.

Perry Rikken (52) was één van hen: "Ik vind het logisch dat wij hier met z’n allen heen zijn gekomen. Dit doe je voor elkaar, mét elkaar. Het zit mij emotioneel heel hoog. Het is al erg genoeg dat we straks niet meer bij Wehkamp mogen werken. Maar dat we dan ook nog moet vechten om te regelen dat Wehkamp iets beter voor ons zorgt als we onze banen kwijt zijn… Hoe kun je je mensen nog meer kwetsen?"

De FNV wil een goed sociaal plan voor de 82 mensen die hun baan verliezen bij de reorganisaties. De Britse eigenaar van Wehkamp, private equite-groep Apax Partners, gaat onder andere ‘Maurik’ sluiten en verkopen. Verder wordt de fotostudio in Zwolle verplaatst. De vakbond eist onder andere een goede ontslagvergoeding voor iedereen.

Volgens Aklalouch is er geen financiële noodzaak voor de reorganisaties. "Apax wil gewoon meer winst maken. Dan mag daar ook iets fatsoenlijks tegenover staan voor de mensen die zich jarenlang keihard hebben ingezet. Dat mag Wehkamp zich echt aantrekken. Dit eindbod doet daar absoluut geen recht aan."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions