Clicky

 
Transport Online - OM neemt aangiftes boeren tegen minister niet in behandeling

OM neemt aangiftes boeren tegen minister niet in behandeling

OM neemt aangiftes boeren tegen minister niet in behandeling
21-07-2020 17:03 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie neemt de aangiftes van boeren tegen minister Carola Schouten (Landbouw) vanwege dierenmishandeling niet in behandeling. Het OM is van oordeel dat Schouten zich niet schuldig maakt aan strafbare feiten.

Boeren deden twee weken geleden op diverse politiebureaus aangifte tegen de landbouwminister wegens dierenmishandeling. De boeren zijn het niet eens met het veevoerbeleid van Schouten. Ze moeten het eiwitgehalte in het veevoer verlagen, maar volgens de boeren is dat niet goed voor de dieren.

Daarnaast deden boeren aangifte van discriminatie, omdat ze vinden dat boeren en de agrarische sector gediscrimineerd worden. Hun sector zou niet gelijk worden behandeld ten opzichte van andere sectoren bij de aanpak van de stikstofproblematiek.

"Het is aan het parlement om in te stemmen met de door de minister voorgestelde regeling", reageert het OM. Als de Tweede Kamer en de Eerste Kamer instemmen met de regeling, is sprake van een democratisch tot stand gekomen besluit, redeneert het OM.

"Als er al sprake zou zijn van strafbare feiten, dan gaat het om ambtsdelicten", legt een woordvoerster van het OM uit. Vervolging van een minister of ander bewindspersoon voor ambtsdelicten kan alleen bij koninklijk besluit of bij besluit van de Tweede Kamer. "Dan kan alleen de procureur-generaal bij de Hoge Raad vervolging instellen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden