Clicky

 
Transport Online - Aangehouden boeren vechten bekeuring aan bij rechter

Aangehouden boeren vechten bekeuring aan bij rechter

Aangehouden boeren vechten bekeuring aan bij rechter
21-07-2020 12:05 | Binnenland | auteur ANP

LEEUWARDEN - Een groep boeren van Farmers Defence Force, die tijdens boerenacties zijn bekeurd omdat ze met een trekker op de snelweg hebben gereden, vechten de boetes aan bij de rechtbank. Dat laat hun advocaat Tjalling van der Goot weten.

De advocaat van het kantoor Anker & Anker vertegenwoordigt dertien boeren die verzet aantekenen tegen bekeuringen die ze kregen. De boeren zullen worden opgeroepen om voor de rechter te verschijnen, zegt Van der Goot.

"Een belangrijke reden voor de boeren om niet akkoord te gaan met de door het Openbaar Ministerie (OM) opgelegde straf, is gelegen in het feit dat zij stellen de acties te hebben uitgevoerd in het kader van een (rechtmatige) demonstratie", stelt de advocaat.

De boeren die hij verdedigt zijn bekeurd in december op de A58 bij Etten-Leur, in februari op de N33 bij Rolde, in februari op de A12 bij Bodegraven en Zoetermeer en in juli op de A28 bij Hoogeveen en op de N7 op de ring van Groningen.

De tientallen boetes van 390 euro die de boeren onlangs kregen opgelegd bij de blokkade met tractoren van het afvalverwerkingsbedrijf Attero in het Drentse Wijster, zijn volgens Van der Goot nog niet verzonden. Ook daar kunnen boeren nog tegen in verzet gaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats