Clicky


Braam Civieltechniek: 'mijn chauffeur koos voor de Scania'

Braam Civieltechniek: 'mijn chauffeur koos voor de Scania'
21-07-2020 11:54 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

NIJMEGEN - Braam Civieltechniek B.V. uit Nijmegen nam afgelopen week een nieuwe Scania G450 8x4 met een gestuurde naloopas in gebruik. De auto heeft zowel een haakarminstallatie als een twee keer gestempelde 23 ton/meter kraan van HIAB. Het is de eerste Scania die het bedrijf koopt. “Het was heel duidelijk de voorkeur van mijn chauffeur”, motiveert directeur Oliver Braam het besluit om voor een premium Zweeds merk te gaan.

Braam Civieltechniek is gespecialiseerd in grond-, weg-, waterbouw en sloopwerken. De Scania moet breed inzetbaar zijn omdat ons werk erg specifiek en divers is. Onze opdrachtgevers lopen dan ook uiteen van overheid, bedrijven en particulieren. Deze zijn gevestigd door het hele land. Met deze nieuwe Scania voldoen wij aan alle normen rond de milieuregels. Er wordt momenteel gebouwd aan een speciale opzetbak met hydraulische zijkleppen. Dit om op locatie nog veiliger en makkelijker te kunnen laden en lossen.

De nieuwe Scania G450 was een weloverwogen keuze uit vier merken. “Maar dan toch wel een die voornamelijk door onze chauffeur gemaakt is,” vertelt Oliver Braam.

"De chauffeur heeft de hele configuratie mee helpen bepalen, immers is hij degene die precies weet wat hij nodig heeft en wat hij miste bij onze oude vrachtwagen om alle diensten veilig en goed te kunnen leveren. Zoals gezegd wilden we een goede vergelijking kunnen maken uit vier merken om onze 15 jaar oude Ginaf 6x6 te vervangen. Scania was de enige die het mogelijk maakte dat we een middag konden testrijden bij een collega die een vergelijkbare configuratie heeft van wat wij op het oog hadden. Dat gaf een heel goed inzicht en maakte de keus makkelijker dan alleen vanaf papier."

Voor Braam Civieltechniek is het van belang dat wij één meter langere bakken kunnen vervoeren, meer laadvermogen hebben en korter kunnen draaien.

“De 8x4 met gestuurde en hefbare naloopas maakt dat allemaal waar. Natuurlijk is dit geen offroadtijger, wat onze oude 6x6 wel was, maar hier hebben we zeker een oplossing voor. Dus ook deze werkzaamheden kunnen gewoon doorgaan. We laten de nieuwe Scania servicen op een flexibel onderhoudscontract. Dat ook omdat we vanwege onze PTO-uren een wat a-typisch gebruik hebben vergeleken bij gewone trucks."

Hoewel de truck grotendeels door de chauffeur is samengesteld, is het wel een echte werkauto gebleven. “Hij heeft echt gelet op de functionaliteit. Dus geen overbodige lichtmetalen velgen, maar wel rondom luchtgeveerd en een 10 tons luchtgeveerde vooras. Ik vind beiden belangrijk. De zware vooras voorkomt overbelading, ook in verband met de kraan. De volluchtvering geeft iets meer speling op de bouwplaats. Het mooie is dat die luchtvering samen met een aantal andere functies van de auto te bedienen zijn via de morse van de kraan. In combinatie met de haakarminstallatie hebben we de multifunctionele truck die we zochten. De 450 pk was een pre om ons grootmaterieel per dieplader achter de Scania te kunnen vervoeren."

"We hebben wel bewust gekozen voor een iets grotere cabine. Die G-cabine in de verlengde daguitvoering en normale dakhoogte is echt luxe en een duidelijke vooruitgang vergeleken bij ons vorige voertuig. We hebben extra werklichten en twee camera’s laten plaatsen omdat veiligheid hoog in het vaandel staat binnen ons bedrijf."

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Braam Trucks
    Braam trucks